GC marriage
Image default
Society / Relationships

Burn-out: oorzaken, kenmerken en behandelingen

In onze huidige wereld zijn wij er met zijn allen op gericht om zoveel mogelijk geld te verdienen, zoveel mogelijk winst te maken en zo succesvol als mogelijk te zijn. Veel mensen hebben een enorme prestatiedrang, ze willen de beste zijn. Deze prestatiedrang wordt ons ook deels opgelegd vanuit de maatschappij. Het wordt van ons verwacht dat we ons 200% inzetten voor ons werk, dat we tegelijkertijd ook nog sporten en heel sociaal zijn. Op een gegeven moment wordt dit te veel en dat kan dan weer leiden tot een burn-out. Vaak wordt een burn-out gezien als een teken van zwakte, een teken van falen. Veel mensen willen dan ook niet erkennen dat ze een burn-out onder de leden hebben. 

 

Herken jij je in één van de volgende kenmerken? Dan is het misschien goed om in gesprek te gaan met een psycholoog Houten. Een burn-out heeft drie kenmerken. De eerste daarvan is fysieke én emotionele uitputting. Je hebt het gevoel dat je het nooit goed genoeg doet, je kan niet goed meer slapen en je bent altijd vermoeid. Het volgende kenmerk is dat je heel cynisch wordt en dat je je gaat afzonderen. Je beleefd geen plezier meer aan dingen die je vroeger wel met plezier deed, je hebt het gevoel dat je je moet afzonderen om zo nog meer werk te doen en je hebt ook hele negatieve denkbeelden. Het laatste kenmerk is dat je het gevoel hebt dat je niet effectief werkt en dat je niet goed genoeg bent voor je positie. Hiermee hangen slechte prestaties en lage productiviteit samen, je kan ook meer geprikkeld raken en minder motivatie hebben. 

 

Je denkt nu misschien dat je in een uitzichtloze situatie zit waarin niemand je kan helpen en niemand je begrijpt. Toch is het tegendeel waar, als jij met je vrienden en familie bespreekt waar jij mee zit dan zal je zien dat je veel begrip krijgt. Dat is ook fijn, want nu weet je ook dat je een burn out behandeling kan krijgen, zodat jij in het vervolg een gezondere relatie met je werk krijgt. Voor elk probleem is er een oplossing, zo ook voor een burn-out!

 

https://piekerpoli.nl/

Related Posts

De oorzaken van problemen in bed

Partneralimentatie bij een samenlevingsovereenkomst

Relatie Planet: het vinden van jouw nieuwe liefde