GC marriage
Image default
Society / Relationships

Enorme omzet voor bouwmarkten door verplicht thuiswerken

De lockdown heeft veel in de mens losgemaakt. De periode van thuiszitten vergde veel inzettingsvermogen, inspanning en moeite. Men bevond zich dagelijks binnen vier muren. Om er alsnog het beste van te maken, kozen veel huishoudens ervoor om binnenshuis aan te slag te gaan. Vooral het klussen werd weer herontdekt.

In de huidige samenleving is het vanzelfsprekend om, zelfs voor de kleinste klusjes, een klusser in te huren. Op die manier is men zelf vrijwel nooit te werk als klusser. Door de lockdown en de tijdelijke sluiting van veel klusbedrijven gaf men een duwtje in de rug om zelf aan de slag te gaan.

Thuiswerken aan het bedrijf of aan het huis?

Om de veiligheid te waarborgen, maakte de overheid uiteindelijk de keuze om de meeste werknemers thuis te laten werken. Thuiswerken leek ideaal, maar de verleiding bleek groot te zijn. Velen merkten dat het lastig was om werk en privé gescheiden te houden, nu beide situaties samen werden gebracht.

Doordat er veel tijd in de eigen woning werd gespendeerd, ergerden werknemers zich op den duur snel aan de eigen wooninrichting. Gedurende het loopje richting het koffiezetapparaat wordt je geconfronteerd met het scheef behangen muurtje. Ook dat rommelige hoekje kan wel een plankje gebruiken. Het gevolg van de ergernis? Klussen.

Enorme stijging van omzet van bouwmarkten

Doordat de klusjes grotendeels uit handen werden gegeven, waren veel thuiswerkers niet voorzien van de juiste materialen. Ook de bouwmarkten merkten hierdoor de toenemende aantal ‘klussers’ op: onder meer snelbouwschroeven, hoekijzers, spijkers of laminaatsnijders gingen als warme broodjes over de toonbank.

Enkel in maart 2020 nam de omzet van bouwmarkten al met ruim 27% toe ten opzichte van maart 2019. De maand daarop, april, was dat percentage al gestegen naar 34,7%. In mei was het zelfs 39,1%.

http://bnvtools.nl