GC marriage
Image default
Society / Relationships

Geef je vakantiewoning meer aandacht

Geef je vakantiewoning meer aandacht

In de winter, lente, zomer en herfst gaan Nederlanders graag voor paar dagen – en soms zelfs weken- op vakantie. Een groot deel van de bevolking kiest dan het liefst voor een georganiseerde reis via bijvoorbeeld D-Reizen of Corendon. Andere hebben juist weer liever alleen een vliegticket of hebben genoeg aan hun eigen auto of het openbaar vervoer om er even tussenuit te gaan. De meeste mensen die tot de laatste groep behoren hebben een vakantiehuis in een ander land of stad. Door de afstand vergeten zij vaak een aantal belangrijke verplichtingen te verrichten in het vakantiehuisje.

 

Schoon huis

Op vakantie ga je om tot rust te komen. Het liefst denk je dan niet terug aan de vervelende huishoudtaken die je in je eigen huis hebt. Toch zijn er een aantal dingen die je niet mag overslaan bij je vakantiewoning. Een grondige schoonmaakbeurt is erg belangrijk. Dit hoef je niet zelf te doen. Er zijn genoeg bedrijven te vinden die dat voor een kleine vergoeding graag voor je regelen. Zo kan jij tot rust komen in een schone omgeving.

 

Renoveer

Het belang van een periodieke renovatie vergeten de meeste huiseigenaren niet. Maar wanneer het om hun vakantiehuis gaat, dan komt het toch vaak voor dat men dit vergeet.  Zo zie je bijvoorbeeld dat een dakrenovatienauwelijks uitgevoerd wordt in landen waarin dat juist erg belangrijk is. Hierbij gaat het voornamelijk om bestemmingen waarin het veel kan regenen en sneeuwen. Tijdens je vakantie wil je natuurlijk geen last hebben van vervelende lekkages.

 

Doe alsof je thuis bent

Vervelende problemen met het dak voorkom je het tijdig inschakelen van een dakdekker. Maar wat doe je tegen inbraken? Zorg ervoor dat je de mogelijkheid hebt om vanuit je eigen woning de lichten van je vakantiewoning te besturen. Doe die vervolgens regelmatig aan zodat het lijkt alsof er dagelijks iemand in huis is. Dat schrikt schurken namelijk meteen af.

 

https://www.economy.nl/