GC marriage
Image default
Society / Relationships

Het gebruik van schoonmaakmiddelen voor een schone levensstijl

In de huidige samenleving is niets zo belangrijk als hygiëne. Na meerdere lockdowns, de mondkapjesplicht en de sneltesten is men zich bewuster geworden van de invloed van gebrekkige hygiëne. Met Covid-19 in gedachte is vrijwel elk pand bij de ingang voorzien van een pompje met desinfecterende gel.

Naast bedrijven zien ook huiseigenaren in hoe snel een bacterie zich kan verspreiden. Na de periode waarin de desinfecterende gel binnen enkele minuten was uitverkocht, gaan nu ook de desinfecterende schoonmaakmiddelen als warme broodjes over de toonbank.

Twee belangrijke soorten schoonmaakmiddelen

Om een goede hygiëne te realiseren in de leefomgeving is het gebruik van schoonmaakmiddelen onmisbaar. De markt biedt vele soorten en maten schoonmaakmiddelen aan om het huiseigenaren gemakkelijker te maken de woning te reinigen. De boenmiddelen zijn onder te verdelen in chemische en natuurlijke schoonmaakmiddelen. Hieronder zal meer informatie worden vrijgegeven over deze soorten.

Chemische schoonmaakmiddelen

Chloor en schuurmiddelen zijn voorbeelden van chemische schoonmaakmiddelen. Deze producten worden veel toegepast in de schoonmaak en het huishouden. Bij het gebruik wordt aangeraden gebruik te maken van rubberen handschoenen te gebruiken, aangezien de middelen erg chemisch zijn. Daarbij wordt aangegeven de producten buiten het bereik van kinderen te houden en niet met de producten te werken in afgesloten ruimtes, enkel in ruimtes waar een goede ventilatie mogelijk is.

Verder is de chemische eigenschap erg schadelijk voor het milieu en de mens. Chemische producten kunnen voor groot gevaar zorgen, waardoor het belangrijk is niet zomaar verschillende chemische middelen door elkaar te gebruiken zonder geïnformeerd te zijn aan de hand van de gebruiksaanwijzing.

Natuurlijke schoonmaakmiddelen

Groene zeep en azijn kunnen worden onderverdeeld onder de natuurlijke schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaakmiddelen bestaan voor 100% uit natuurlijke producten, hebben een plantaardige basis en zijn afbreekbaar. Kortom: deze producten zijn dan ook niet schadelijk voor het milieu.

Ook in het gebruik zijn natuurlijke middelen een stuk gemakkelijker. Doordat de schoonmaakproducten minder gevaarlijk zijn, is de gebruiksaanwijzing een stuk korter. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn te verkrijgen bij natuurwinkels of een groothandel schoonmaakmiddelen.

http://fayon.nl