GC marriage
Image default
Society / Relationships

Wereldwijde cosmetische ingrepen

Steeds meer mensen ondergaan een cosmetische ingreep. Dit is niet alleen in Nederland zo maar over de hele wereld laten mensen iets aan zichzelf veranderen. Er zijn zelfs mensen die naar een ander land gaan om een cosmetische ingreep te ondergaan. Er zijn verschillende redenen voor het laten doen van een cosmetische ingreep in een andere land. Dit kan zijn omdat daar de kwaliteit beter is of goedkoper is.

In 2014 publiceerde het Internationale Vereniging voor Cosmetische Plastische Chirurgie (ISAPS) cijfers van cosmetische ingrepen die wereldwijd worden uitgevoerd. Door middel van deze cijfers kunnen de cosmetische ingrepen die in Nederland worden uitgevoerd vergeleken worden met cosmetische ingrepen die andere landen worden uitgevoerd worden vergeleken.

Als we kijken naar het totaal aantal ingrepen die in de verschillende landen zijn uitgevoerd bemachtigd Brazilië het nummer een positie met in totaal 1.491.721 ingrepen per jaar. Als snel daarachter volgt de Verenigde Staten met in totaal 1.452.356 ingrepen in een heel jaar. Waarvan in de Verenigde Staten 517.012 borstvergrotingen hebben plaats gevonden. Dit representeert ongeveer 15% van het wereldwijde totaal aantal borstvergrotingen die er worden uitgevoerd. Een interessant inzicht dat er via het onderzoek kan worden verkregen is dat een ruime meerderheid vrouwen een cosmetische ingreep ondergaan. Zij zijn verantwoordelijk voor ruim 80% van alle ingrepen die er wereldwijd wordt uitgevoerd. De top die meest uitgevoerde cosmetische ingrepen zijn botox, fillers en borstvergrotingen.

Borstvergroting in Nederland is te vinden in de top drie meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. In Nederland staat op nummer eenéé nog steeds botox als meest uitgevoerde cosmetische ingreep. Uit het onderzoek komt naar voren dat in Nederland in vergelijking tot andere landen niet veel cosmetische ingrepen worden uitgevoerd. Dit zou mede kunnen omdat Nederlanders vrij nuchter zijn als het gaat om hun zelfbeeld

http://faceland.nl/behandelingen/chirurgie/